lørdag 13. november 2010

Ambassadørene


Ambassadørene” av Hans Holbein blei målt i 1533. Hans Holbein den yngre var ein tysk målar, og kunsten han sin betenas frå den nordlege renessanse. Dei som står modell på bilete er Jean de Dinteville, ein fransk ambassadør til England. Han andre er biskop George de Selve og han er den franske ambassadøren til Roma. Viss du ser biletet frå sia, ser du ein hovudskalle som er kanskje eit symbol på at det einaste sikre i livet er døden.

  • På nedste hylle ligger det nokon musikkinstrument og det visar at instrumentane hadde utvikla seg og at den var ein sentral kunstart.
  • Den eine har ein asketisk drakt som var normal for reformvennlige og lærde geistlige. Han andre aristokratisk drakt.
  • Dei persiske teppande på øverste hylle, er eit teikn på at europearane fekk tak i teppande når dei var hos eksotiske kulturar når dei var på oppdagelseferdande sine. Og det uttrykkar interesse får produkta frå ferdande.

Navigasjonsinstrumenter som eit kompass og ein kvadrant liggar også på den øvarste hylla, det visar at det var i tida der utforsking og oppdagelsar av nye landområdar og dei store verdshava. Ved sia av desse liggar det eit solur som visar at tidspunkta det blei målt, 9.30 og 10.30.

Kjelder:

Foto

Wikipedia: Hans Holbein den yngre

Wikipedia: "Ambassadørene"

Portal


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar